İskender kebap

View previous topic View next topic Go down

İskender kebap

Post by Admin on Thu Jul 20, 2017 11:39 am

ismini duyunca eminim çoğunuzun canı çekecektir bu güzel kebap yemeğinden. Çoğunlukla lokantada yemeyi tercih ettiğimiz bu ana yemek türünü evde pratik bir şekilde sizlerde hazırlayabilirsiniz. Hafta sonu ailenize güzel bir sofra kurup hep birlikte bu güzel yemeğin tadını çıkarın derim.

Malzemeler
400 gram dana eti
1 yemek kaşığı salça
2 yemek kaşığı tereyağ
3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
Yapılacak porsiyona göre pide
Yoğurt
Tuz
Karabiber, pul biber, kekik

Hazirlanisi :
Öncelikle iskender kebabın ana maddesi olan etlerimizi ince ince dönerlik doğrayarak yemeğimize başlayalım.

Bir tavanın içine sıvı yağ koyup ince kıyılmış etlerimizi tavaya ekleyelim.
Etler suyunu çektiğinde tuz ekleyip renk alıncaya kadar kızartalım.
Pideleri küp küp doğrayıp servis tabaklarının taban kısmına yerleştirelim.
Ayrı bir sos tavasında tereyağ eritip içine salçayı koyup güzelce kavuralım.
Kavrulan salçanın içine kekik, pul biber ve karabiberi ekleyelim.
Salçayı sıvı akıcı hale getirmek için azıcık kaynamış su ekleyip pişirelim.
Doğradığımız pidelerin üzerine salça sosu güzelce gezdirelim.
Sosunu döktüğümüz pidelerin üzerine kızaran etleri koyalım.
Son olarak tabağın kenarına yoğurdu koyalım.
Tereyağlı sosu etlerin üzerine dökelim ve sıcak servis edelim.

Admin
Admin

Posts : 246
Join date : 2017-06-03

View user profile http://firmatanitim.forum2x2.ru

Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum